LIbidó fokozása egyszerű lépésekben

Libidó fokozása egyszerűen? Igen, lehetséges.

Ebben a cikkben olyan libidófokozó lépésekről lesz szó amelyek segítségével fokozhatjuk a nemi vágyat mint a hölgyeknél mint az uraknál. Először nézzük meg miért is van egyre több ilyen jellegű probléma napjainkban.

Libidó csökkenés lehetséges okai:

A szexuális vágy csökkenéséhez általában több tényező járul hozzá. Mint például a lelki folyamatok és belső béke rendszer megváltozása.

– az életmód

-a korábbi tapasztalatok

-a hormonrendszer felborulása

– a gyógyszerek

-a fáradtság

-egyes betegségek és természetesen a táplálkozás is összefüggésben van.

Szoros összefüggésben van az alábbiak is a libidot csökkenésével:

-a gyermekekre való túlzott figyelem

-álltalános pénzhiány vagy ha egyes dolgok túlzottan fontossá válnak az életünkben.

-a túl sok feszültség vagy ha házas évek alatt elveszítjük az erotikus feszültséget.

Befolyásolhatja szexuális erőnlétünket

-a vallásos bűntudat

-a terhességtől való félelem

-a fertőzésektől való félelem.

Illetve egyes férfiakra az öntudatos nők is kasztráló hatással bírnak.

A hormonok közül a tesztoszteron fontos szerepet játszik mindkét nemnél. A libidó alakulásában, hölgyeknél az ösztrogan és a progeszteron, illetve a pajzsmirigyhormonnak is fontos a szerepe. Egyébként a férfiak szexuális vágya hamarabb csúcspontra ér kb 18-20 éves korukra. Még a nők esetében a csúcspont 30-35 év környékén következik be.

Ha hosszú távon csökken a szexuális vágy, az előbb-utóbb a problémákat fog okozni a párkapcsolatban is.Tehát célszerű időben lépni és a megoldani a problémát. Lássuk most azokat a lépéseket amiben változtathatunk az állapoton.

Az első lépésben nézzük meg a leggyakoribb szexuális vágy csökkentőket,melyekkel bevitelét célszerűbb visszaszorítani. A legrosszabbak az

-alkohol

-antidepresszánsok

-koffein

-túl sok cukor

-pattogatott kukorica

-a tömegtermelésből származó tejtermékek és a konzerv ételek.

Tehát ezeket célszerű visszaszorítaná táplálkozásunkban. Illetve a túl sok stressz következtében termelődő kortizol hormon is libidó csökkentő hatású.

Második lépésben olyan ételekről lesz szó amelyeket támogatják mindkét nennél az erőteljes a szexuális vágyat. Az elsőt a csoport a magas kollagén tartalmú ételek és italok.

A  húsleves és a szex: Az egyik legjobb kollagén forrás. De más ételekkel is lehet pótolni a kollagént. A kollagén a bőr rugalmasságát növeli, a nemi szerveknél a rugalmas bőr fontos szerepet játszik a megfelelő izgalmi állapot elérésében.

Második lépés: ételcsoportok dopamin növelő ételek tartoznak:

Ugye dopamin a boldogsághormonunk. A legjobb dopamin növelők a

-csokoládé

-kurkuma

-magvak többsége és a

-amaramt

-mucuna pruriens – afrikai gyümölcs amit kapszulázott kivonatként lehet bevinni.

A harmadik ételcsoport pedig amiből többet érdemes fogyasztani az a magas l-arginin tartalmú ételek. De étrend kiegészítőként is lehet pótolni. Az L arginin Fokozza a nemi szervek felé vezető véráramlást és élénkítő hatása is van.

Ne felejtsünk el beszélni még a méhpempőről. Most erről lesz szó. A friss tiszta méhpempő rá tudja venni a belső elválasztású mirigyeket arra, hogy abból a hormonból termeljenek többet amiből kevés van, és abból pedig kevesebbet aminek,túlsúllya van. A méhpempő mindig a friss tiszta méhpempő célszerű fogyasztani és utána kapszulázó kiszárított változatot. A méhpempő tartalmaz acetilkolin-t is, amely hatására javul az agysejtek közötti kommunikáció. Ami ellen is például a depresszióval összefüggő libidó csökkenése esetén a méhpempő növeli a sperma számot.

Fokozza a spermiumok moszgékonyságát, életképességét.

Negyedik lépésben a szexuális vágyat befolyásoló legfőbb külső tényezőket nézzük meg.

Fontos a partnerünkkel való kommunikáció, az intim környezet megteremtése és a körülöttünk lévő színek és szavak megfelelő használata. Ezek is befolyásolhatják a szexuális vágy mértékét.

Az alvás minősége: Tehát ha keveset alszol vagy nem alszod ki magadat az is nagymértékben tudja csökkenteni a libidót. Hatással van a szexuális vágyunkra az aktivitásunk is. Tehát az hogy mennyire vagyunk aktívak, például ennyi minden történik veled a nap során, milyen ingerek érnek, illetve a körülöttünk lévő emberek is hatással vannak a szexuális vágyak alakulására.

Ötödik lépésben megemlítenék néhány gyógynövényt melyekkel bizonyítottan növelik a libidot. Az első a maca melyet mint a hölgyeknél mint uraknál hatásos és erősíti a libidót. Fokozza az állóképességet és termékenység fokozó hatása kissel tulajdonítanak neki. Fontos tudni a macával kapcsolatban, hogy egyes esetekben vérnyomást is megemeli. Tehát ha magas a vérnyomásunk az elején csak keveset fogysszunk.

Magas vérnyomásnál az elején csak keveset a célszerű fogyasztani belőle, hogy megfigyeljük a hatásait a testünkre.

A második növény amit ugyancsak mindkét nem bevethet a szexuális vágy fokozásához az a királydinnye vagy latin néven tribulus terrestris.

Férfiaknál ez a növény növeli meg a tesztoszteron szintet. Viszont képes fokozni a spermiumok mobilitását és mindkét nemnél fokozza a szexuális vágyat.

-a goji bogyó amiből a gyümölcslevet célszerű inni és nem a szárított magot. A goji gyümölcs növeli a tesztoszteron szintet mint nőknél mint férfiaknál, illetve javítja a hangulatot és az állóképességet.

– görögszénamag ami főként férfiaknál lehet hatással libidó fokozásával

Hatodik egyben utolsó pont a legfontosabb lépés a szexuális vágy növeléséhez az önbizalom növelése. Tudatos megemelése az önbizalomnak.

Számos oka lehet az önbizalom csökkenésének, de minden esetben az történik, hogy romlik az önmagunkról alkotott képtár. Saját képességeit lehetőségeit az önbecsülésedet úgy tudod megváltoztatni a leggyorsabban, ha a hangsúlyt a hibáidról elkezded áthelyezni a jó tulajdonságaid felé. Ebben a témában a segítség a rendszeres mozgás illetve számos módszert találsz az interneten, hogyan szerezz több önbizalmat és hogy miként változtasd meg az ön képedet. Hogy hogyan növeld meg az önbizalmadat

De ha gyors önbizalomnövelőt keresel akkor használd a shoot potencianövelő kapszulát ami természetes és gyors megoldást kínál Neked.