Collagen Peptan + Szerves szilícium tabletta 360 db – PrismaNatural ™

13.990Ft

3.600 mg hidrolizált tengeri kollagén peptan (peptid) adagonként! A termék a hidrolizált kollagén peptiden kívül tartalmaz még magnéziumot, kalciumot, szerves szilíciumot, C-vitamint és D-vitamint. Javítja a ízületek mobilitását, a csontok szerkezetét és a bőr természetes szépségét. 60 napra elegendő adag! A termékben lévő kollagén peptan részecskemérete: 2.000 dalton, és kb. 90%-os biohasznosulással rendelkezik!

Hidrolizált tengeri kollagén peptán: a kollagén peptan (peptid) egy rendkívül könnyen emészthető formája a kollagénnek, ezért magasfokú biohasznosulással rendelkezik. Javítja a ízületek mobilitását, a csontok szerkezetét és a bőr természetes szépségét.

A kollagén fontos lehet a porcok megfelelő működése szempontjából, segíthet megőrizni a csontok, inak, ízületek jó állapotát, pozitív hatással lehet a bőr, köröm, haj jó minőségére. Elősegítheti a porcok regenerálódását, segíthet pótolni a kollagénhiányt, amely az öregedés, fizikai megterhelés, túlsúly következménye.

Az öregedéssel a bőr kollagéntartalma csökken és minősége is romlik, az évek során összeadódó igénybevétel (szabadgyökök) miatt.A kollagén egy szálas szerkezetű fehérje, ami a kötőszövetek, így a bőr, szerkezetét és működését is meghatározza. A kollagén teszi a bőrt rugalmassá nagy fizikai ellenállóképessége mellett.

  • A normál kollagén mérete: 15-50.000 dalton, a hidrolizált kollagén mérete: 5-9.000 dalton, míg a kollagén peptan molekula mérete: 2-5.000 dalton nagyságú! Apró részecske méretének köszönhetően a kollagén peptán kb. 90%-a hasznosul szervezetünkben.
  • Körülbelül egy órán belül apró peptitek formájában bekerül a véráramba és az egyedülálló aminosavakat elszállítja a célszövetekbe például a bőrbe, csontokba, porcokba ahol építőelemekként szolgál a sejteknek és elősegíti az új kollagénrostok termelődését.

A termék tartalmaz még:

Magnézium: a magnézium a sejtek anyagcseréjéhez szükséges energia felszabadításához nélkülözhetetlen összetevő.  Megtalálható a test összes sejtjében, szerepet játszik az anyagcsere minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim megfelelő működéséhez. Mivel a szervezet nem képes maga előállítani, ezért fontos a folyamatos, külső pótlása. A szükséges mennyiség hiánya visszavetheti a csontnövekedést, szívritmuszavarokat idézhet elő, megnöveli a trombózis esélyét.

Kalcium: a csontok szilárdságának biztosításán túl jelentős szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izomösszehúzódásban, és még a véralvadásban is. Minden sejtnek és szövetnek szüksége van kalciumra. Az alacsony kálciumszint izomfájdalmakat, izomgörcsöket okozhat, hosszú távú hiánya pedig csontritkuláshoz vezet.

C-vitamin: a C-vitamin életfontosságú szerepet játszik az ép, jól működő kollagén előállításában. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a csontozat, a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához. Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz is, illetve az idegrendszer normál működéséhez.

Szerves bambusz szilícium: a tüskés bambusz (Bambusa arudinacea) kivonat szilícium és antioxidáns tartalma a már felépült kollagén rostokat védi a szabadgyökök károsító hatásaitól – ezzel hátráltatva annak hanyatlását és őrizve a bőr fiatalosságát.

D-vitamin: a kalciumanyagcsere legfontosabb szabályozó anyaga, ezáltal szerepet játszik az egészséges csont és fogak felépítésében, életfontosságú az izmok egészséges működéséhez, és az idegrendszer működéséhez. Segít felfegyverezni a saját immunsejteket (B- és T lymphocyták). Hiányában nem alakulnak ki azok a sejtszervecskék (receptorok), amelyek révén ezek a sejtek felismerik és elkapják a testidegen anyagokat és kórokozókat.

Ajánlott adagolás

napi 6 tabletta, főétkezés közben bevéve (a doboz, 60 napra elegendő adagot tartalmaz)

Összetevők 6 tablettában

3.600 mg hidrolizált tengeri kollagén peptán, 462 mg magnézium-karbonát (NRV 31,57%), 348 mg kalcium-karbonát (NRV 17,4%), 120 mg magnézium-hidroxid (NRV 19,2%), szilícium-dioxid), 60 mg C-vitamin (L-aszkorbinsav, NRV 75%), 30 mg bambusz szilícium (Bambusa arundinacea Retz (wild) 70% szilícium, 5 µg D-vitamin (kolakalciferol, NRV 100%).

*NRV = Tápanyag referencia érték

Zoltán Takács
Zoltán Takács
2022-05-24

Hitelesített

Megvagyok elégedve a termékkel nagyon jó, továbbà is ezt fogom alkalmazni!

L audorfy
L audorfy
2022-05-18

Hitelesített

A termék jó volt, jól működik a cucc. legközelebb is rendelni fogok! Köszönöm X-ZONE Kft.!

Péter Oravecz
Péter Oravecz
2022-05-16

Hitelesített

A küldeményt köszönettel megkaptam, SZUPEREK voltatok gyorsaságban és az árban, a küldemény ellenértékét a Futárnak kifizettem,a minőséget azonban én is fogom garantálni…mert a termék TÖBB MINT JÓ.! és egészséges !!!! Mégegyszer köszönöm.

N Amokachi
N Amokachi
2022-05-16

Hitelesített

Nekem nagyon jól működött ez a termék, a szállítás is gyors és korrekt volt, minden OK, ajánlom..)

Gabe White
Gabe White
2020-05-26

Hitelesített

Gyors és korrekt kiszolgálás. Azt kaptam amit vártam. Amikor több terméket rendeltem egyszerre, még postaköltség sem volt. A piacon az egyik legjobb ár/érték arány.

A kiszállítás 10000Ft feletti rendelésnél ingyenes!