Mindent a női és a férfiklimaxról – és a potenciára gyakorolt hatásukról

Olyan, mintha klimaxolnál – mondják gyakran a feszült, rossz közérzetű nőkre. Pedig ránk, férfiakra is teljes mértékben igaz lenne a mondás, 50 felett ugyanis a klimax a férfiakat is érinti.

Sokan persze tagadják egyáltalán a létezését is (az a fene nagy férfi büszkeség), de az andropauza egy létező dolog.Sok embernek nagyon komoly gondjai akadnak ezzel, szeretnénk segíteni Te ne legyél közöttük.

A ferfi klimax tunetei

Mik a férfiklimax jellemzői?

A menopauza (női klimax) alatt azt az időszakot értjük, amikor a nemzőképes nő, nemzőképtelenné válik. Mivel a férfiak életük végéig nemzőképesek, ezért sokáig egyáltalán nem voltak tisztában azzal, hogy férfi klimax is létezhet – pedig valamennyire logikus is.

Korábban már írtunk a tesztoszteron nevű férfi nemi hormonról (ha szeretnél róla részletesebben is tudni, olvasd el, tényleg jó kis anyag). 

A hormon szintje 30 éves kor körül tetőzik, majd szépen lassan, évenként nagyjából egy százaléknyit, folyamatosan csökken. 

Ez a csökkenés 45-50 éves korban ér el egy olyan drasztikusabb szintet, ami miatt (részben) kialakulnak a férfi klimax tünetei.

 • Rosszabb közérzet: ahogy csökken a tesztoszteronszint, úgy változik a férfi közérzete. Az átlagosnál bágyadtabbnak, kedvtelennek érezhetik magukat. Sokszor ingerlékenyebbek, feszültebbek – látszólag minden ok nélkül.Ez káros lehet a párkapcsolatra is.
 • Hőhullámok: a nők egyik leginkább jellemző tünete, a hőhullámok, a férfiaknál is megfigyelhetőek sőt, elég gyakoriak. Éjszaka is fokozott izzadás jelentkezhet, ahogy napközben is random módon törhet rá az emberre.
 • Mellnövekedés (nem jó értelemben): viccesen hangzik, de gyakran előfordul, hogy a mellek nőies módon kezdenek el növekedni, és kialakul a férficsöcs néven ismert jelenség. Ezt a csökkenő tesztoszteronszint mellett a megnövekedett ösztrogénszint (női hormon) is okozhatja.Sok embert nagyon zavar ez a jelenség, de nagyon nehéz ellene tenni
 • Csökkenő izomerő: 30 éves kor felett egyébként is nehezebb izmot építeni, 50 éves korban pedig még nehezebb és több munkát igényel – a csökkenő tesztoszteron miatt. 

Az izomerő csökkenése a korral jár, és elkerülhetetlen, viszont nem mindegy, mekkora mértékű. Ráadásul az izomgyengeség sok férfi szemében egyenlő a férfiasság elvesztésével is, ami további rossz közérzethez, önbizalomiányhoz vezethet ami szintén kihathat a párkapcsolatra..

 • Dekoncentráltság: az andropauza egyik jellemző tünete az agyi köd, a nehéz koncentráció is. Azonban ez különböző szellemi tevékenységekkel (rejtvényfejtés, sakk, olvasás) jól karbantartható.
 • Ondó mennyiségének csökkenése: a férfi klimax során a sperma mennyisége is csökkenhet és a minősége is megváltozhat. Nem mindenkinél jelentkezik a tünet, de ha mégis, érdemes megemlíteni az évente esedékes urológiai vizsgálaton.
 • Libidócsökenés: a végére hagytuk az egyik leggyakoribb férfiklimax tünetet, a potenciacsökkenést. Sajnos a férfi hormon szintjének csökkenése, az önbizalomhiány gyakran vezet libidócsökkenéshez, ami további frusztrációt okoz. 

Ha megfigyeled a jellemző tüneteket, akkor könnyen észreveheted, hogy az egyes tünetek hatással vannak egymásra. Pont ezért nem lehet csak és kizárólag egyetlen problémára megoldást találni, hanem a holisztikusan (teljes egészében) kell mérsékelni az andropauza tüneteit. 

Mindent a noi klimaxrol 1

Mik a (női) korai klimax első jelei? És mit lehet tenni ellene?

A menopauza (tehát a női klimax) 45 éves kor körül kezdődik, és itt is jellemzően a hormonváltozások felelősek a tünetekért. A nők esetében az ösztrogénszint csökkenése okozza:

 • a hőhullámokat,
 • az éjszakai izzadást,
 • a feszültséget,
 • a fáradtságot,
 • a hízást,
 • a székrekedést,
 • a fejfájást ,
 • a csökkenő libidót,
 • és az emésztési zavarokat.

A tünetek tehát nagyon hasonlóak a férfiklimaxéhoz. 

A korai, tehát a 45 éves kort megelőző – női klimax oka lehet például cukorbetegség, inzulinrezisztencia is. Ebben az esetben fontos, hogy pótold a progeszteront, amit nőgyógyász szakorvos írhat fel neked. 

Mit lehet tenni a libidóval kapcsolatos problémák ellen?

Meggyógyítani a férfi klimaxot nem lehet – ahogy a nőit sem. Ez egy elkerülhetetlen dolog, viszont sokat tehetsz azért, hogy mérsékeld a tüneteket. 

Segíthet:

 • a rendszeres mozgás,
 • a változatos étkezés,
 • a dohányzás mérséklése vagy teljes elhagyása,
 • az alkohol mérséklése vagy teljes elhagyása,
 • a testtömegindex (BMI) normál szinten tartása
 • és a természetes tesztoszteronszint növelők szedése.

Potencianövelővel a női és a férfiklimax ellen?

Vannak olyan természetes tesztoszteronnövelők, amik nem csak a hormon szintjét emelik meg, de potenciaproblémák esetén is segítenek (ahogy írtuk is: minden mindennel összefügg).

Ilyen például a panax ginseng, amit Ázsiában már évszázadok óta használnak a teljesítmény (nem csak szexuális teljesítmény!) növelésére. A gyógynövény javítja a vérkeringést, az oxigénfelvételt, és késlelteti a mentális fáradtságot.

A maca gyökér szintén férfi, és női szexuális vágynövelőként (vagyis afrodiziákumként) ismert, pedig nem csak a potenciát növeli. Segíthet az andropauza és a menopauza tüneteinek (például a hőhullámok) gyakoriságában, javítja a vérkeringést és csökkenti a szorongást is.

Az l-arginin támogatja az izomnövekedést, az erőnlétet, illetve serkenti a véráramlást is. Épp ezért kiválóan alkalmas a potencia problémák kezelésére. 

Az EromaxPlus potencianövelő tablettájában mindhárom természetes összetevő megtalálható, így hatékonyan veszi fel a harcot a férfi libidócsökkenéssel.Főleg férfiaknak ajánlott termék és természetes összetevőinek köszönhetően nincs semmi ismert mellékhatása.

Másik kiváló potencianövelő termékünk az Mpower Unlimited® potencia kapszula. Ebben a termékben is csak természetes összetevők vannak.Vásárlóink nagyon szeretik és elégedetten nyilatkoznak az Mpower Unlimited® potencia kapszuláról. Mint minden termékre erre is vonatkozik a 100% pénzvisszafizetési garancia igy nincs vesztenivalód ha kipróbálod az Mpower Unlimited® terméket.

Tehát ha harcolni szeretnél a férfiklimax ellen, ezekkel a termékekkel nagy valószínűség szerint sikerrel járhatsz.

Összegzés

Fontos, hogy ha a fenti tüneteket tapasztalod és menopauzára, premenopauzára, posztmenopauzára vagy andropauzára gyanakszol keresd fel a nőgyógyászodat, urológusodat is, hogy az egyéb lehetséges betegségeket kizárjátok. 

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/