Szexualitás a hosszú élet megoldása?

Úgy tartja a mondás, hogy: “A nyugalom a hosszú élet titka.”

Én viszont azt állítom (és nemcsak én): a szex is megnöveli a várható élettartamot. Hogy mivel bizonyítom? Egyszerű következtetés, melyet tények és sok-sok kutatás is alátámaszt.

Szexualitás és egészség:

Egyébként pedig kinek kell bizonyíték? A szex, szexualitás jó, tehát bátran lépjünk a tettek mezejére és éljünk egészséges életmódot sok szexszel. Természetesen emellett a természetes potencianövelőket is használhatunk, amelyek segíthetnek még jobban fellendíteni a szexualitásunkat és egészségünket.

Nagyon sok kutatás fő témája az egészség, a hosszú élet vagy a fiatalosság megőrzése. Mindezekhez a szex is ugyanúgy hozzájárul, mint azok a (most már köztudott) tényezők melyeket mindenki ismer: egészséges életmód, sok mozgás.

szex izom fittness

De hogyan is kapcsolódik a szex a hosszú élethez?

Egy igazán jó szex, és főként maga az orgazmus rengeteg izmot átmozgat. Kinek kell a torna, ha lehet szexszelni is? Persze nem ilyen egyszerű, sajnos kell az a plusz mozgás is a fiatalosság megőrzéséhez.

A mozgás amellett, hogy égeti a zsírt, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. A szexuálisan felfokozott hangulat emeli a légzésszámot, felgyorsítja a szívritmust, emeli a pulzust és a vérnyomást,ezzel javítja a keringést, mely hozzájárul a fiatalos lendület és az állóképesség, potencia, egészséges spermiumok megőrzéséhez. Tulajdonképpen egy kardio-edzéshez nagyon közeli állapotba hozza a testet, ebből is következik, hogy a rendszeres nemi életet élők között sokkal kevesebb a keringési rendszert érintő megbetegedés és jelentősen csökken az időskori szívroham veszélye.

Sok mozgás, jó szex?

A mozgás mellett fontos tényező, hogy az orgazmussal együtt a szervezetünk sok endorfint, közismertebb nevén boldogsághormont szabadít fel. Ez csökkenti a stressz okozta szorongást, segít ellazulni, elősegíti és pihentetőbbé teszi az alvást. Emellett természetes fájdalomcsillapító hatása is van. Ezzel máris dugába dőlt a “fáj a felem” kifogás….A sok mozgás növelheti a tesztoszteron szintet is ami különösen jó hatással hetet a szexualitás minden formájára.

A szexuális aktusnak van egy másik mellékterméke is, amit kevesen tudnak. Ez a növekedésért felelős hormon, ami rugalmasabbá teszi a bőrt, és késlelteti a rácosodást.

szex es fiatalsag

Mindezeket különböző kutatások is alátámasztják. Egy évtized munkájával kiderítették, hogy azok az emberek, akit 50-es éveikben az átlagosnál aktívabb szexuális életet élnek, általában fiatalabbnak néznek ki a tényleges koruknál. A kérdőívekből az is kiderült, hogy a fiatalos külsejük miatt ezek az emberek jóval fiatalabb (és szexuálisan még nagyon aktív) párt választalak maguknak.

Tehát tény, hogy a fiatalos külső és a szex, szexualitás között van összefüggés.

Idős kori aktív nemi élet átlagosan két évvel növelheti a várható életünk hosszát, de 5-10 évet simán letagadhatunk a korunkból mind a kinézetünk, mind a fiatalos mozgásunk révén.

És mennyi az annyi? Mennyit kell szeretkeznünk, hogy megőrizzük fiatalos lendületünket? Erre nincsenek konkrét számok, de a 40-es 50-es pároknak heti több, 2-3 alkalommal érdemes szexelniük, hogy idős korukra is megőrizzék fiatalságukat és minél hosszabb életet éljenek. 

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/