Erogén zónák: Te is teljesen bizseregni kezdesz, ha a füledet vagy a nyakadat puszilgatják? Vagy teljesen felizgulsz, ha a combodhoz érnek? Ezeket hívják erogén zónáknak. Mindenkinek más és más jön be, ezért előfordulhat, hogy a párodnak más erogén zónái vannak, mint neked.

Az erogén zónákkal való játszadozás az előjáték része. Ha megismered a párod „bizsergető pontjait” és beiktatjátok az életetekbe, sokkal könnyebben éritek el az orgazmust.

A cikkben 14 különböző férfi és női erogén zónát mutatunk be, amivel bátran kísérletezhetsz a következő szex alkalmával!

Férfi és női erogén zónák
Először a mindkét nemre vonatkozó erogén zónákat mutatjuk be.

A ful is egy erogen zona

#1 Az érzéki fülek

A fül, mint erogén zóna, igazi vízválasztó: valaki szinte orgazmusközeli állapotba kerül tőle, más pedig ki nem állhatja. Tény viszont, hogy a fülben több száz receptor található, így már a legkisebb stimuláció is érzelmi reakciót vált ki.

Hogyan izgasd?

Lassan csókolgasd, suttogj bele, vagy enyhén fújd meg. 

#2 A köldök és az alhas

A köldök és az alhas igencsak közel van a nemi szervekhez, ami különösen izgalmassá teszi ezt a területet.

Hogyan izgasd?

Nyelvvel, ujjheggyel, ajakkal játszadozz a környéken, de a bátrabbak bevethetnek tollat, cirógatót vagy jégkockát is. 

#3 A keresztcsont 

Hogy a keresztcsontra is egyfajta erogén zónaként tekinthetünk, sok köze lehet ahhoz a tényhez, hogy a gerinc ezen részének idegei a medencéhez kapcsolódnak. Ráadásul közel van a fenékhez, ami ad hozzá egyfajta pluszt. 

Hogyan izgasd?

A keresztcsontban az a jó, hogy szinte a legkisebb érintés is bizsergető lehet. Érdemes tehát enyhén játszadozni, csiklandozni az ujjbegyekkel vagy egy kis cirógatóval. 

Ha úgy látod, hogy a párodat nagyon felizgatja a dolog, tovább léphettek egy fokkal: használjatok jégkockát vagy vibrátort ezekhez az érzéki játékokhoz. (Egyébként a linkre kattintva bővebben is olvashatsz azokról a szexjátékokról, amik feldobják a szexuális életet.)

A honalj mint erogen zona

#4 A hónalj és a felső kar

Biztosan te sem gondoltad volna, hogy egy hónalj lehet szexi (pedig de). Szintén rengeteg receptor található ezen a részen, és hát nem hiába szokták a hónaljat csiklandozni először. 

Van a Dirty Dancingben egy jelenet, amikor Johnny keze végigfut Baby karján, egészen a hónaljáig. A lányt először csak csiklandozza, majd végül teljesen felizgul. 

Hogyan izgasd?

A hónaljat elég csak gyengéden megérinteni és végigfuttatni rajta az ujjadat, hogy lásd, tetszik-e a partnerednek. Ha igen, csókolgathatod szájjal vagy izgathatod akár nyelvvel is. 

#5 A csukló 

Azon kívül, hogy a csuklón keresztül tudod kitapintani a pulzusodat, első blikkre nem tűnik túl izgalmas területnek – pedig nagyon érzékeny pontja a testnek. 

Ráadásul felizgult állapotban, amikor a szív is hevesebben dobog, külön izgató tud lenni a lüktető csukló puszilgatása, és izgatása. 

Hogyan izgasd?

Simogasd a csuklót, miközben csókolózol a pároddal. Közben fonjátok össze a kezeteket, és érintsétek, dörgöljétek össze a csuklótokat, miközben egymáshoz simultok. 

#6 A térd mögötti részek

A térd mögötti rész szintén egy elhanyagoltabb terület, pedig hihetetlenül érzékeny bármilyen érintésre. Csiklandozó érzés is lehet, ami még tovább fokozza ezeket az izgalmakat.

Hogyan izgasd?

Masszírozd meg a párodat, de fordíts különös figyelmet erre a területre. Kézfej helyett használhatod a szádat és a nyelvedet, ami aztán tovább vándorolhat szépen le, a boka és a lábfej felé. 

#7 Mellbimbók (nem csak nőknél)

A mellbimbó izgatása az agyban ugyanazt a területet stimulálja, ami a nemi szervek környékéért is felel. Viszont érdekes, hogy van, aki teljesen érzéketlen ezen a területen, míg más teljesen odáig van érte.Még aki női klimaxban szenved is lehet érzéken.

Hogyan izgasd?

Kezdd egy enyhe érintéssel, simogatással, majd gyengéden érintsd oda az ajkadat és a nyelvedet. Szopogathatod, pöckölheted, illetve vibrátorral is izgathatod a bimbó körüli részt, majd magát a mellbimbót. 

Főleg a nyári melegben kellemes lehet, ha a mellbimbóhoz jégkockát dörzsölsz, majd szájjal felmelegíted.

nyak egy nagyon erzekeny terulet

#8 A nyak 

Ha a nyakról van szó, még a legkisebb érintés is egész testes bizsergéshez vezethet. 

Hogyan izgasd?

Húzd végig a körmödet a párod tarkóján, gyengéden markold meg a haját, majd szájjal izgasd a nyakat. Miután az ajkadat végighúztad a területen, kezdd el gyengéden csókolgatni, és haladj egyre lejjebb, a kulcscsontig.

#9 A lábfejek és a talpak

A lábfej igazi fétisterület egyeseknek, viszont akiket nem hoz különösebben lázba a látványa, azoknak is érdemes bátran kísérletezgetni. 

Hogyan izgasd?

Puszilgasd a lábfejet és a lábujjakat. Közben masszírozhatod a talpakat, amivel tovább növelheted a véráramlást, ez pedig fokozhatja az izgalom érzését. Kellően felizgult állapotban a lábujjak nyalogatása, szopogatása is nagyon izgató hatású lehet.

Most, hogy végigvettük a férfi-női erogén zónákat, nézzünk meg néhány speciálisabb területet is, külön a nőknél és a férfiaknál!

Női erogén zónák

A női erogén zónák természetesen a hüvelyhez és a területéhez kapcsolódnak: a csiklóhoz, a szeméremajkakhoz és a popsihoz.

Hogyan kell a csiklot izgatni 1

#10 A csikló (klitorisz)

A csikló egy igazi orgazmusbomba, hiszen több mint 8000 idegvégződéssel rendelkezik. Kevesen tudják, de a nők többsége csikló és nem hüvelyi orgazmust él át a szex során. 

Hogyan izgasd?

Óvatosan vedd a mutató- és a középső ujjad közé és fel-le mozdulattal izgasd. Nyálazd be az ujjbegyed és gyengéden simogasd a felszínét. Később ajkakkal és a nyelveddel is izgasd – előbb lassan, utána gyorsan – majd váltakozó tempóban. 

Az izgalmak fokozására használhattok csiklóvibrátort is.

#11 A hüvelynyílás és a szeméremajkak

A hüvelynyílás alsó része és a szeméremajkak is tele vannak idegvégződésekkel, így ezek izgatásával szintén könnyebben orgazmusközeli állapotba kerül a női partnered.

Hogyan izgasd?

Az ujjaddal, egy vibrátorral vagy akár a péniszeddel gyengéden hatolj be, de ne teljesen, hanem csak a hüvely elülső faláig. Lassan csúsztasd ki, majd be, miközben más erogén zónákat is izgatsz az ajkaddal (például a nyakat).

#12 A fenék

A popsiban és az ánusz környékén szintén rengeteg idegvégződés található. Kevesen tudják, de a nők (és a férfiak is) – kellő előkészítés után, nagyon nagy odafigyeléssel – képesek lehetnek az anális orgazmusra.

Hogyan izgasd?

Simogasd a feneket ujjbegyekkel vagy tenyérrel, majd haladj az ánuszig. Picit simogasd, majd gyengéden dugd be az ujjad.

Izgathatod a popsilyuk környékét a nyelveddel, a péniszeddel – vagy megpróbálhatjátok a vibrátort is. Jó ötlet lehet az anális játékokhoz a kifejezetten erre a célra tervezett popsi plug használata is.

Férfi erogén zónák

Most, hogy megismerted részletesebben is a tipikusan női erogén zónákat, nézzük a férfiakét. 

A makk izgatasa

#13 A makk és a herék

A makkban ugyancsak feleannyi idegvégződés található, mint a csiklón (nagyjából 4000) mégis ez a pénisz legérzékenyebb része.

Hogyan izgasd?

Nedvesítsd be az ujjaid, simogasd, majd nyelvvel és az ajkaiddal is izgathatod. Még izgatóbb, ha a szádban is játszol a makkal úgy, hogy a nyelveddel körbe-körbe forgatod. 

Miközben a péniszt izgatod, finoman masszírohatod a heréket is, majd nyelvvel és szájjal is érdemes kísérletezni. 

#14 A gátizom

A gátizom egy érzékeny bőrterület, ami a herezacskó és a végbélnyílás között helyezkedik el. 

Hogyan izgasd?

A herékről finoman letévedhet a kezed a gátizom környékére. Simogasd, masszírozd az ujjaiddal, az ajkaddal vagy a nyelveddel – de akár vibrátort is bevethettek. 

Pro tipp: szex közben, amikor misszionárius pózban vagytok, még a csúcspont előtt kezdd el simogatni, finoman masszírozni a kedvesed gátizmát. Ez ugyanis észbontó orgazmushoz vezet. 

+1 Az ánusz és a prosztata

A prosztata egy dió méretű mirigy, amit az ánuszon keresztül tudsz megközelíteni – ehhez pedig bő nyál vagy síkosító szükséges. A férfiak esetében létezik prosztata orgazmus is, ami nem feltétlenül jár ondós kilöveléssel.

Hogyan izgasd?

Az ánuszt izgathatod ujjakkal, nyelvvel vagy az ajkaddal is. Az ujjat benyomva nagyjából két-három centire a belső falon helyezkedik el a dió nagyságú szerv – ezt kell nagyon finom mozdulatokkal izgatni – egészen a csúcsig.

Próbálkozhatsz vibrátorral vagy speciálisan prosztata masszírozóval is. A maximális hatás érdekében pedig közben a párod péniszével is játszadozhatsz a nyelveddel és a száddal. 

Felhasznált forrás: 

https://www.healthline.com/health/healthy-sex/erogenous-zones#Penile-region

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/